Draagbare meetapparatuur voor trillingsanalyse en balanceren

Met draagbare meetapparatuur kunt u vaststellen of de trillingswaarden aan de ISO normen voldoen, of de wentellagerconditie in orde is (conditiebewaking), analyseren wat de mogelijke oorzaak(en) zijn van verhoogde trillingen en u kunt in bedrijfstoestand balanceren.

Benstone analysers

vibro-benstone-impaq-elite

De Benstone analysers behoren tot onze favorieten: veelzijdig, echt draagbaar en ze kunnen tegen een stootje. Geen notebook noodzakelijk als front end maar direct te bedienen via het kleurrijke grafische touch screen.

Maak uw keuze uit de volgende modules:

FFT analyser
Tot 12800 lijnen op max. 40 kHz bandbreedte, synchroon op 4 kanalen maken deze meetinstrumenten tot zeer krachtige analysers. Behalve het Auto Spectrum zijn geavanceerde functies beschikbaar, zoals, het complex spectrum, cross spectrum, frequentie respons functie (FRF) , power spectrum density (PSD) etc.

Lagerconditie metingen
Met Envelope scan, een bijzonder effectieve methode om het juiste frequentiedomein voor data acquisitie te bepalen. Met deze methode heeft u altijd het meest optimale frequentiedomein om met enveloping of demodulatie evt. lagerschade te meten.

Vibratie meter
Een instrument om breedbandige trillingen correct volgens normen te meten: ISO 10816 (lagerhuis trillingen van machines), ISO 7919 (as trillingen van machines),ISO 6954 (trillingen aan boord van schepen), ISO 2631 (lichaamstrillingen).

Balanceren
Geavanceerd balanceren in 1, 2, 3 of 4 vlakken. Voor het meest gebruikelijke 1 en 2 vlaks balanceren kunt u 2 of 4 opnemers gebruiken. Het 1 vlaks balanceren met slechts één opnemer is een achterhaalde techniek.

Order Tracking
Voor rotordynamische metingen, amplitude en fase zoals bij turbo machines gebruikelijk. Wij noemen dit ook wel het mini ADRE™ systeem want het is ontwikkeld als draagbaar vier kanaals alternatief voor het multikanaals systeem van Bently Nevada ™; het is verrassend wat er met 4 kanalen bereikt kan worden. Ook balanceren gaat heel goed met deze metingen en externe balanceersoftware.

Octaaf spectrum
Voor geluidsmetingen in 1/1, 1/3, 1/12 en 1/n octaven.

Novian software
Is voor iedere gebruiker inclusief, en daarnaast is data export mogelijk in de gebruikelijke formaten zoals CSV, XLS, UFF, Matlab.

Iedere combinatie van bovengenoemde modules zijn verkrijgbaar.

www.benstone.com

CX Balancer en CXM Analyser

vibro-cx-balancer-cx-analyser

De CX Balancer en CXM Analyser zijn van Zweedse origine en bieden ongekend veel waar voor hun geld.
De dialoogtaal is Nederlands!
Wij leveren u deze instrumenten direct van de fabrikant waardoor de prijzen zeer aantrekkelijk zijn.
Kleuren beeldscherm

Trillingsmetingen volgens ISO 10816.

Lagerconditie metingen volgens de envelope methode.

FFT frequentie spectrum
metingen tot 12800 lijnen incl. envelope spectrum t.b.v. lagerconditie.

Envelope frequentie spectrum voor analyse van lagerfouten (binnenring, buitenring etc.)

Tijdsignaal voor herkenning van o.a. uitlijnfouten.

Order tracking
metingen t.b.v. trilvorm onderzoek (ODS) en resonantieonderzoek (run up / coast down).

Data collector
(optioneel) met routebeheer en database in CX Spectra.

Balanceren 1 en 2 vlaks (optioneel)
waarbij wij altijd minimaal 2 meetpunten adviseren.

Leer meer over deze producten door middel van de datasheets (PDF links).

CXBalancer.NL.VC
CXMAnalyzer.NL.VC

Viber X5 MKIII Analyser

Viber X5

De Viber X5™ MKIII van het Zweedse VMI AB is een geavanceerde vibratie analyzer, en geeft samen met de SpectraPro software een uitstekend gereedschap voor conditie monitoring van uw machine(s).

Wij leveren u deze instrumenten direct van de fabrikant waardoor de prijzen zeer aantrekkelijk zijn.

De Viber X5™ een wijds bereik van  parameters meten, verwerken, tonen en opslaan. U kunt in het veld trillingen meten, lagers meten, temperatuur, toerental en andere proces variabelen, en u kunt modules toevoegen om de analyse capaciteiten te vergroten. 

De Viber X5™ kunt u ook gebruiken om op 1 vlak of 2 vlakken te balanceren.

De Viber X5™ gaat ook perfect samen met de SpectraPro software, voor zeer uitgebreide grafische gebruiks- mogelijkheden.

Het stoere uiterlijk van de Viber X5™ biedt een goede bescherming aan het instrument, bij temperaturen van -20° tot +70°C.

Frequentiebereik
0.5 tot 32000 Hz  (transducer afhankelijk)

Amplitude bereik
0 tot 80 g (transducer afhankelijk)

FFT lijnen
25600

 

Daarnaast heeft VMI International ook eenvoudigere, uiterst handzame, en handige meetinstrumenten in het leveringsprogramma.

Bijvoorbeeld de Viber X, de Viber X1Viber X2 en de Viber X3. Van eenvoudig en zeer economisch geprijsd, tot een uitgebreidere versie met legio mogelijkheden en toch nog niet duur.

We sturen u graag nadere informatie toe.